همه آرزوهای دره رویایی/ «شیرز» جهانی می شود

همه آرزوهای دره رویایی/ «شیرز» جهانی می شود

در حالی طی ماههای اخیر شاهد ثبت ملی دره رویایی کوهدشت به عنوان یک ژئوپارک طبیعی بودیم که رئیس سازمان زمین شناسی لرستان از ثبت جهانی این جاذبه گردشگری خبر داد.
همه آرزوهای دره رویایی/ «شیرز» جهانی می شود

به گزارش خبرنگار مهر، ظهیر حیدری ظهر یکشنبه در حاشیه انتخابات مجمع قشر بسیج مهندسین صنعتی استان لرستان در این رابطه به خبرنگاران گفت: سال گذشته مجوز گرفته و لرستان را به عنوان پایتخت ژئوتوریسم کشور معرفی کردیم.

وی تصریح کرد: با وجود اینکه در کشور تنها یک ژئوپارک در جزیره قشم وجود دارد اما در لرستان توانستیم سه ژئوپارک در کوهدشت، دورود و پلدختر را به ثبت ملی برسانیم.

رئیس سازمان زمین شناسی لرستان یادآور شد: همچنین ژئوپارک دره «شیرز» کوهدشت نیز در حال ثبت جهانی است.

http://media.mehrnews.com/old/Original/1392/04/12/IMG19450649.jpg

حیدری افزود: با حمایت و پیگیری های استاندار لرستان، اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان لرستان و همچنین سازمان زمین شناسی کشور، طی امسال همایش بین المللی ژئوتوریسم کشور در استان برگزار خواهد شد.

این سخنان حیدری در حالی مطرح می شود که استان لرستان با قابلیتهای منحصر به فرد در حوزه زمین شناسی یکی از استانهای مطرح در این بخش است، استانی که به دلیل توپوگرافی خاص خود می تواند «زمین گردشگران» زیادی را به خود جذب کند.

http://media.mehrnews.com/old/Original/1392/04/12/IMG19450354.jpg

استاندار لرستان پیش از این با اشاره به قابلیتهای استان در حوزه ژئوتوریسم در گفتگو با مهر گفته بود: پنج استان کاندیدای انتخاب به عنوان پایتخت ژئوتوریسم ایران بودند که در این راستا لرستان با توجه به پتانسیلهای موجود این عنوان را به خود اختصاص داد.

هوشنگ بازوند با بیان اینکه لرستان در حوزه زمین گردشگری حرفهای زیادی برای گفتن دارد ادامه داد: وجود ژئوپارکهای علمی در استان از جمله دره «شیرز» و بزرگترین زمین لغزش دنیا با قدمت ۱۱ هزار سال می تواند ظرفیت خوبی در این زمینه باشد.

وی از زمین لغزش سیمره به عنوان یک زمین لغزش منحصر به فرد در دنیا یاد کرد و گفت: مقایسه حرکت های زمین در لرستان با دیگر استانها نشان دهنده ظرفیتهای موجود در این حوزه است.

http://media.mehrnews.com/old/Original/1392/04/12/IMG19450292.jpg

استاندار لرستان خواستار انجام پژوهشهای جدی در حوزه ژئوتوریسم در استان شد و گفت: تاکنون کمتر دانشگاه و یا پژوهشگری در این زمینه پژوهش و یا تحقیقاتی انجام داده است.

بازوند با بیان اینکه توجه به بحث گردشگری و توریسم میل به سرمایه گذاری در استان را افزایش خواهد داد، عنوان کرد: علاوه بر اینکه صنعت گردشگری خود یک صنعت درآمدزا محسوب می شود، رونق این بخش می تواند در جذب سرمایه گذران بخش خصوصی به استان موثر باشد.

استاندار لرستان خواستار سوق دادن پژوهشهای صورت گرفته در دانشگاهها و مراکز علمی استان به این سمت شد و گفت: پژوهشها باید کاربردی و دارای قابلیت استفاده برای ایجاد رونق اقتصادی در استان باشند.

http://media.mehrnews.com/old/Original/1392/04/12/IMG19444273.jpg

بازوند با بیان اینکه لرستان جزو سه استان برتر در زمینه جاذبه های گردشگری است افزود: نخستین همایش بین المللی ژئوتوریسم امسال در لرستان برگزار می شود.

بنابراین گزارش پیش از این در جلسه شورای ثبت و تعیین حریم آثار تاریخی که در تاریخ ۲۶ آذرماه سال گذشته و در سازمان میراث فرهنگی کشور با حضور اعضای شورای ثبت کشور برگزار شد دره «شیرز» کوهدشت در فهرست آثار طبیعی کشور به ثبت ملی رسیدند.

این دره باستانی در ۴۵ کیلومتری شمال شرق کوهدشت و بر سر راه رودخانه سیمره واقع شده است. این دره حیرت انگیز با جاذبه های گردشگری بکر و شگفت انگیز و سرچشمه ها و آبشارها و درختان وحشی پر میوه اش آماده است تا به یکی از گردشگاههای زیبای غرب کشور تبدیل شود.

http://media.mehrnews.com/old/Original/1392/04/12/IMG19450109.jpg

این جاذبه طبیعی در بخش زردلان و در منطقه ای به نام اولادقباد قرار دارد و دارای طبیعتی زیبا و چشمه های جاری با آب فراوان، صخره های تند و تیز و میوه های وحشی فراوان است.

آب این چشمه به رودخانه سیمره که شاخه اصلی کرخه است می ریزد. زیبایی و بکربودن منطقه شیرز برای هر بازدید کننده ای ابتدا عظمت و شوکت و ابهت این کوههای سر به فلک کشیده را مجسم می کند سپس آهنگ خوش ترنم شرشر آب خستگی را از تن بیرون می کند.

طول این تنگه چند کیلومتر است و رود کوچکی از میان آن عبور می کند. رودی با سراب ها و چشمه های زلال که در مسیر خود آبشارهای زیبایی را به وجود آورده، می رود تا در دهانه ورودی شیرز به رودخانه خروشان سیمره ملحق شود.

http://media.mehrnews.com/old/Original/1392/04/12/IMG19444246.jpg

این تنگه که پر است از درختهای کوهی میوه از جمله انگور، انجیر و گلابی درمیان دوکوه شگفت انگیز قرار گرفته است. بر سینه و کمرکش این دو کوه غارهایی زیبا جا گرفته که گویای سکونت بشرغارنشین در این منطقه است.

این منطقه بکر که همواره حس شگفتی بازدیدکنندگان را برانگیخته، محل بازدید و تفریح تابستان مردم لرستان و گردشگران است و طبیعت گردان زیادی روزهای تعطیل می روند تا خستگی های روزمره شان را کنار آبشارها و سایه وسیع چتر درختانش جا بگذارند.

 


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:






موضوعات مرتبط: جهانگردی و ایرانشناسی ، ،
برچسب‌ها: